Nieuws

Beelden liquidatie Chahid Yakhlaf in Kerkdriel in Opsporing Verzocht

De uitgebrande vluchtauto van de daders.
In het programma Opsporing Verzocht zijn deze dinsdagavond beelden te zien van de moord op Chahid Yakhlaf in Kerkdriel. De man van 27 werd eind vorig jaar op camping Maaszicht geliquideerd. © Omroep Gelderland
KERKDRIEL - In het programma Opsporing Verzocht zijn deze dinsdagavond beelden te zien van de moord op Chahid Yakhlaf in Kerkdriel. De man van 27 werd eind vorig jaar op camping Maaszicht geliquideerd.
Volgens de politie wordt Yakhlaf op oudjaarsdag van dichtbij beschoten terwijl hij in een auto van een campingterrein afrijdt. De twee andere inzittenden, onder wie zijn broer, raken daarbij lichtgewond. De vluchtwagen van de schutters wordt later brandend aangetroffen in Zaltbommel.

Automatische vuurwapens

Op bewakingsbeelden van de camping is onder meer te zien dat twee onbekende mannen al enige tijd voor de liquidatie de toegangspoort in de gaten houden. Als de auto van het slachtoffer arriveert, nemen ze die met automatische vuurwapens onder vuur.
Daarnaast worden ook eerdere beelden getoond waarop de twee schutters te zien zijn. De politie hoopt dat iemand ze herkent.
Na de liquidatie rijdt de auto van het slachtoffer met hoge snelheid naar Hoenzadriel, waar de inzittenden bij een huis aan de Rooijenstraat om hulp vragen. Yakhlaf overlijdt korte tijd later in het ziekenhuis.

Slachtoffer bekende van politie

Chahid Yakhlaf  was een bekende van de politie. Een jaar eerder was hij ook al het doelwit van een liquidatie. Het Parool bestempelde hem eerder als 'een prominente speler in de Amsterdamse onderwereld'.
De man zou volgens de krant banden hebben gehad met de in 2014 geliquideerde Amsterdamse beroepscrimineel Gwenette Martha.
De uitzending van Opsporing Verzocht begint vanavond om 20.30 uur op NPO1 en zal de volgende dag om 11.30 uur worden herhaald op NPO2.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!