Nieuws

Bistro Berlin uit Nijmegen in top drie 'favoriete toko' van Nederland

NIJMEGEN - Bistro Berlin, het restaurant dat sinds januari gevestigd is aan de Daalseweg in Nijmegen Oost, staat in de top drie van de NRC-verkiezing 'Tokotober'. Het restaurant, dat bekendheid verwierf door de samenwerking met chef Ron Blauw, werd derde in de verkiezing van de favoriete toko van Nederland.

Twee stemrondes

Recensent Joël Broekaert beoordeelde dit jaar 24 restaurants voor de NRC. Uit deze restaurants konden de lezers de afgelopen tien dagen hun favoriete 'toko' kiezen. Tijdens de verkiezing werd al snel duidelijk hoe geliefd Bistro Berlin is. Met gemak ging de Nijmeegse zaak door naar de tweede stemronde. De Watertoren in Utrecht eindigde uiteindelijk met 3645 stemmen op de eerste plek. The Bishop in Leiden, die lange tijd de grote favoriet was, werd tweede.

Bruisende sfeer

Joël Broekaert schreef in de krant lovende woorden over Bistro Berlin: 'Het is duidelijk dat er een technisch goed team in de keuken staat en dat de chef leuke, moderne ideeën heeft. De sfeer is bruisend, de bordjes ook. En voor een tientje per gerecht kun je nog eens wat proberen.'