Nieuws

Bewoners klagen al jaren, maar mobiel bellen lukt nog steeds niet

© Omroep Gelderland
ARNHEM - De KPN was anderhalf jaar geleden heel stellig. Het mobiele bereik in de Bommelerwaard zou nog voor de zomer van 2015 een stuk beter zijn, zei KPN-directeur Jacob Groote toen. Mooi niet, dus.
Hij reageerde op klachten van luisteraars van Omroep Gelderland, die de actie #geen112 gestart was. Met name inwoners van de Bommelerwaard en het buitengebied van Winterswijk klaagden toen, dat het mobiele bereik  zo slecht was, dat het onmogelijk was om het alarmnummer 112 te bellen met een mobieltje. 
Ook nu nog is Winterswijk één van de slechtst scorende gemeenten in de Achterhoek.

De straat op

Uit de reacties uit onder Nederhemert en Nieuwaal (gem. Zaltbommel) blijkt dat er de afgelopen tijd weinig verbeterd is sinds de toezegging van Groote. 'Ik heb bijna nergens in Nederhemert bereik', 'ik moet de straat op om te kijken waar ik bereik heb'.
Ook de niet nagekomen toezeggingen vallen op: 'Al vijf jaar roepen providers dat er aan gewerkt wordt. Er wordt ons van alles toegezegd, maar er wordt niets gedaan', zo klaagt iemand.

Nu niet, later ook niet

In de Bommelerwaard gloort nog steeds hoop aan de horizon. Volgend jaar wordt eer een gsm-mast geplaatst in Nieuwaal, maar volgend CDA-fractievoorzitter Melse in de gemeente Zaltbommel is dat niet genoeg. Nederhemert en Kerkwijk moeten wat hem betreft ook beter bediend worden.
Ook de Achterhoek heeft slecht mobiel bereik. Nog steeds. Gelselaar (gemeente Berkelland) is een van de dorpen die al jarenlang te kampen hebben met een slecht mobiel bereik. Vodafone en KPN zijn de enige providers die nog een beetje bereik hebben.
Ondernemers mopperen: 'De verbinding valt steeds weg, het is waardeloos.' KPN gaat geen nieuwe gsm-mast plaatsen. Wel wordt gekeken of ze in de omgeving bij bestaande locaties op termijn lage frequenties kunnen toevoegen, die mogelijk ook het bereik in Gelselaar kunnen verbeteren.

Zie ook: