Plannen natuurgebied Aaltense Goor in prullenbak

AALTEN - Waterschap Rijn en IJssel gaat samen met andere betrokken partijen een nieuw plan maken voor natuurgebied Aaltense Goor. De afgelopen periode zijn de partijen erachter gekomen dat het plan dat bedacht was, toch teveel risico's met zich mee brengt.

In maart hebben verschillende natuurverenigingen een brandbrief naar de provincie Gelderland en het Waterschap Rijn en IJssel gestuurd omdat ze zich grote zorgen maakten over het cultuurlandschap. 'De ruilverkaveling die gepland staat voor natuurgebied is desastreus voor de flora en fauna in het gebied', zei Jaap Dirkmaat, directeur van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap, destijds.

Bekijk hier de reportage uit maart van dit jaar:

Te veel risico's

'Na grondig onderzoek blijkt dat de plannen die gemaakt waren nu per saldo te weinig zekerheid met zich meebrengen. De baten wegen niet op tegen de kosten en de risico’s. Daardoor is er voor het huidige plan te weinig maatschappelijk draagvlak.' Dit laat het waterschap in een persbericht weten.

In de nieuwe plannen die gemaakt moeten worden, staat het Aaltense Goor als landschapsreservaat centraal. Bewoners en gebruikers worden de komende tijd betrokken bij de nieuwe plannen. Doel van de plannen is om de waterhuishouding te verbeteren.

Voormalig veengebied

Het Aaltense Goor is van oorsprong een veengebied. Het gebied wordt gebruikt voor kleinschalige landbouw. De watersalamander en bruine kikker, karekiet, wielewaal, tuinfluiter en geelgors komen hier voor.

Zie ook: Brandbrief natuurreservaat Het Aaltense Goor: verkaveling funest voor dieren en planten

 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Aalten Natuur Nieuws
Deel dit artikel: