Vrijwillig met auto te water in Twello

TWELLO - Grote belangstelling voor de cursus Auto te water zaterdag in Twello. Maar liefst 80 mensen lieten zich in een auto in het water storten.

Plek van handeling was zwembad De Schaeck. Dat organiseerde de dag in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de gemeente Voorst. De cursus werd gegeven door Duikschool Divearound en wordt ondersteund door duikers van Duikschool Divers.

Met zijn vieren

De deelnemers gingen telkens in groepen van vier in één auto het zwembad in. Doel is veilig en snel de auto en het water uit te komen. Vooraf kregen de cursisten nauwgezette instructie. En om de oefening in het water zo realistisch mogelijk te maken, gingen de deelnemers in gewone kleding in de auto en niet in badkleding.

Jaarlijks belanden er in Nederland tussen de 750 en 800 auto's in het water. Daardoor vallen 50 tot 100 doden en gewonden, aldus Veilig Verkeer Nederland.

Eruit door de ruit

En wat moet je vooral niet doen als je te water raakt? Instructeur Jeroen Langenkamp: 'Je moet niet in paniek raken en je moet niet wachten.' Zijraampje naar beneden en naar buiten. Oftewel: 'Eruit door de ruit.'

Meer over dit onderwerp:
Voorst Verkeer
Deel dit artikel: