Nieuws

Marcel van Dam zoekt vrijwilligers voor zijn landgoed

Voormalig minister en oud-Varavoorzitter Marcel van Dam zoekt vrijwilligers om zijn landgoed op te knappen. Van Dam heeft het landgoed Morren bij Oosterwolde (gemeente Oldebroek) gekocht en wil de natuur weer in oude glorie herstellen.
OOSTERWOLDE - Voormalig minister en oud-Varavoorzitter Marcel van Dam zoekt vrijwilligers om zijn landgoed op te knappen. Van Dam heeft het landgoed Morren bij Oosterwolde (gemeente Oldebroek) gekocht en wil de natuur weer in oude glorie herstellen.
Morren is jarenlang onbewoond geweest en de natuur is volgens de Stichting Landschapsbeheer Gelderland erg vervallen. Het landgoed omvat een historisch park en een oude moestuin. Ook is er een boomgaard en met bomen omzoomde lanen. De stichting gaat namens Van Dam op zoek naar vrijwilligers.
In eerste instantie zijn het park en de lanen aan de beurt. Bij voldoende belangstelling kunnen ook de boomgaard en de moestuin opgeknapt worden. De vrijwilligers hoeven geen ervaring te hebben. 'Iedereen die een zaag of een schoffel kan vasthouden is welkom', zo schrijft Landschapsbeheer Gelderland op zijn website.
Marcel van Dam zette eerder dit jaar zijn Landgoed De Steigerberg in Hulshorst te koop. Voor 1,5 miljoen euro mag De Steigerberg van de hand.