Omwonenden: 'Verlaag nou die snelheid op de N348'

GORSSEL - Maatregelen om de provinciale weg N348 tussen Zutphen en Deventer veiliger te maken, gaan de omwonenden niet ver genoeg. Volgens hen moet de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur naar beneden.

Dat bleek woensdagavond tijdens een inspreekavond. Een plan voor verbetering van de weg werd besproken.

Poolshoogte

Voor de inspreekavond in Gorssel is een speciale commissie van de Provinciale Staten poolshoogte komen nemen langs het stuk N348 dat aangepast zal worden. 'We wilden kijken naar de oplossing en hoe dat dan precies in het gebied leeft. Dan kan je toch het best even op locatie kijken', licht VVD-Statenlid Anja Prins toe. 

Inspreekavond

Zo'n 60 belanghebbenden zijn afgekomen op de inspreekavond, tien van hen staan die dag aan het spreekgestoelte om hun kritiek op het plan de uiten. De boodschap van de insprekers is duidelijk: het plan met daarin de aanleg van vluchtheuvels en een parallelweg helpt een beetje, maar de meest prangende maatregel wordt niet genomen. En dat is de verlaging van de maximumsnelheid naar 60 kilometer per uur.

Luisterend oor

De meeste leden van de Statencommissie tonen zich begripvol naar de omwonenden. De enige inspreker die pleit voor een handhaving van de maximumsnelheid is wethouder René Sueters van de gemeente Zutphen. Hij kan rekenen op zeer kritische vragen van de commissie. Prins geeft naderhand echter aan dat ze nog niet overtuigd is en eerst alle voors en tegens wil afwegen. 'We hebben de mensen gehoord en we nemen deze informatie mee. Het zal worden besproken ook met de ambtelijke dienst, want daar hebben we ook nog argumenten van te horen.'

Statenvergadering

Over twee weken vergadert de commissie over eventuele aanpassingen van het plan en op 9 november valt het definitieve besluit in de Statenvergadering.

Zie ook: 'Zylvester (11) mag nooit alleen de straat oversteken', veiligheid N348 onder de loep

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Lochem Zutphen Provincie Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: