Nieuws

Verpleeghuis Avondrust in Opheusden onder verscherpt toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verpleeghuis Avondrust in Opheusden onder verscherpt toezicht gesteld. Dit duurt vier maanden. © ANP
OPHEUSDEN - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft verpleeghuis Avondrust in Opheusden onder verscherpt toezicht gesteld. Dit duurt vier maanden.
Volgens de IGZ voldoet de zorg van Avondrust niet aan de normen. In een persbericht meldt de inspectie 'onvoldoende vertrouwen te hebben dat Avondrust, zonder extra maatregelen, binnen een redelijke termijn de tekortkomingen kan oplossen'.
De zorgen bij de inspectie bestaan al langer; de afgelopen vijftien maanden stond de instelling in Opheusden al onder toezicht.

'Nog steeds zaken niet op orde'

Na een bezoek op 14 juli van dit jaar concludeert de inspectie dat Avondrust onder andere de cliëntendossiers niet op orde heeft en dat er onvoldoende deskundig personeel is. Verder laat de medicatieveiligheid te wensen over.
Avondrust krijgt vier maanden om de vastgestelde tekortkomingen weg te nemen. In de tussentijd komen controleurs van de inspectie onaangekondigd langs.
De oudereninstelling in Opheusden biedt zorg aan ouderen met lichamelijke of geestelijke problemen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!