Nieuws

EK baanwielrennen: brons Stroetinga, zesde plek voor Braspennincx

Stroetinga (rechts).
Wim Stroetinga uit Nijkerk heeft woensdagavond brons gewonnen op de scratch bij de EK baanwielrennen in Parijs. De 31-jarige Stroetinga moest het afleggen tegen de Zwitser Gael Suter en de Pool Adrian Teklinski, die goud en zilver wonnen. © ANP
ARNHEM - Wim Stroetinga uit Nijkerk heeft woensdagavond brons gewonnen op de scratch bij de EK baanwielrennen in Parijs. De 31-jarige Stroetinga moest het afleggen tegen de Zwitser Gael Suter en de Pool Adrian Teklinski, die goud en zilver wonnen.
Het is de tweede medaille voor Nederland bij de Europese kampioenschappen, dat dinsdag begon. Kirsten Wild won goud op de afvalkoers.
Shanne Braspennincx uit Arnhem kon woensdagavond niet voor een verrassing zorgen. Ze eindigde als zesde op de 500 meter tijdrit. Braspennincx (25) lag met haar tijd van 35,132 lange tijd op koers voor een bronzen medaille.
In juli vorig jaar werd Braspennincx getroffen door een hartinfarct. Begin dit jaar kreeg ze van haar artsen groen licht om haar topsportcarrière te vervolgen.