Het belangrijkste Gelderse nieuws van woensdag 19 oktober

ARNHEM - Het nieuws in Gelderland vandaag gemist? Geen nood. Hieronder volgen de belangrijkste Gelderse berichten van woensdag 19 oktober.

Onderzoek naar Heilpraktiker Klaus Ross

Nieuws uit Duitsland over het overlijden van drie kankerpatiënten in de kliniek van natuurgenezer Klaus Ross. Een van de overleden patiënten was een man uit Apeldoorn. Omroep Gelderland kreeg vandaag inzage in de stand van zaken van het onderzoek door justitie. 

Zie ook: Duits justitie-onderzoek Klaus Ross beperkt tot 5 patiënten

Boem is opnieuw ho op A12

En weer was het raak op de A12 vandaag. In amper een etmaal gebeurden op vier plekken op de snelweg tussen Ede en de grens met Duitsland ongelukken. Bij Zevenaar kwamen vanmorgen twee vrachtwagens met elkaar in botsing, er was alleen blikschade, maar daardoor ontstond een lange file, ook op de A18 vanuit Doetinchem. 's Middags sloeg bij Arnhem een auto over de kop. Tel daar de A12-ongelukken van gisteren (Ede en Duiven) bij op en je komt op vier.

Zie ook: Vier ongelukken op A12 binnen een dag

Twee vrouwen op één kleine pony

Een video met daarop twee vrouwen die een pony berijden. De viervoeter bezwijkt bijna onder het gewicht van de twee vrouwen. De video wordt veel gedeeld op sociale media. 

De politie Oost-Nederland vermoedt dat de beelden in Gelderland zijn opgenomen. 'Ook wij hebben de video gezien en doen onderzoek', zegt de politie op Facebook. 'Omdat dergelijke filmpjes voor veel verontwaardiging kunnen zorgen roepen we op om het onderzoek te respecteren en niet zelf op zoek te gaan naar de verdachten.'

Zie ook:  Pony bezwijkt bijna onder gewicht twee vrouwen, politie waarschuwt op Facebook

 

Meer over dit onderwerp:
Politie Verkeer Zorg
Deel dit artikel:

Reageren