Herfst begonnen in Gelderland: 'Het plenst echt, ja het klettert'

PUTTEN - In Ermelo viel er 21, in Putten 31 en in Nijkerk zelfs 41 millimeter regen. De herfst is in al z'n hevigheid losgebarsten. Juist nu kinderen in grote delen van de provincie net herfstvakantie hebben.

En dat betekent goede zaken voor overdekte attracties in onze provincie, zoals bijvoorbeeld in Voorthuizen bij kinderspeelparadijs Monkeytown. Want als buitenspelen geen echte optie is, dan zoek je als moeder, vader of grootouders in de vakantieperiode naar alternatieven. Als ze maar droog bezig blijven.

Geen lekker weer om naar buiten te gaan

'Ik dacht het is niet best', zegt Henk Mol die met zijn kleindochter op schoot kijkt naar een rondspringende Minion. 'Het is geen lekker weer om met de kinderen naar buiten te gaan. Ik heb een opa-dag vandaag en toen hebben we gedacht dan gaan we hier naar toe.' En zo dachten er meer over. In de speelhal is het heel druk.

Paraplu's nog vandaag en morgen

Van buitenspelen komt het de komende dagen niet meer. Tenminste als we de kenners mogen geloven. Amateur-weerman Theo van Dalen uit Putten zag dat er vannacht 31 millimeter regen is zijn pluviometer was gevallen. Volgens Theo is het niet de laatste regen die valt: 'Paraplu's in ieder geval vandaag en morgen nog even erbij, maar ik denk dat het aan het eind van de week wel weer rustiger wordt, Maar dan zijn de handschoenenweer nodig hè en de winterjas.'

Deel dit artikel:

Reageren