Duits justitie-onderzoek Klaus Ross beperkt zich tot 5 patiënten

ARNHEM - De Duitse justitie denkt dat natuurgenezer Klaus Ross zeer onzorgvuldig heeft gehandeld bij de behandeling van 5 patiënten in zijn Duitse kliniek. In juli 2016 overleden 3 mensen en werden twee patiënten in zorgwekkende toestand opgenomen. De politie heeft geen aanwijzingen dat Ross in de maanden daarvoor de fout in is gegaan bij de behandeling van tientallen andere patiënten. Omroep Gelderland kreeg vandaag inzage in de huidige stand van zaken in het onderzoek, via direct betrokkenen.

Na behandeling door Ross overleden eind juli in korte tijd drie mensen onder verdachte omstandigheden. Onder hen waren een man uit Apeldoorn en een Belgische vrouw die in het Radboudumc overleed. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis. Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) ziet de kankerbehandelaar hiervoor nog steeds als enige verdachte.

Ook eerdere patiënten en getuigen werden in het onderzoek gehoord, maar er zijn dus geen aanknopingspunten dat Ross toen fout of onzorgvuldig heeft gehandeld. Hieruit kan geconcludeerd worden dat het alleen bij de behandeling eind juli mis is gegaan.

Zie ook: Wat is er allemaal gemeld over Klaus Ross?

3BP niet kant-en-klaar

Uit dat onderzoek blijkt nu ook dat Ross het behandelmiddel 3BP niet als kant-en-klaar product binnenkreeg. Oud-compagnon André Hartel hintte er al eerder aan dat de Duitse genezer over was gestapt van kant-en-klare infusen naar poeder dat hij nog klaar moest (laten) maken. Bij de bereiding van het middel zou het vervolgens fout zijn gegaan, dacht Hartel.

Door met 16 Nederlanders

Rechercheurs hebben in de afgelopen tijd met 136 nabestaanden en voormalig patiënten contact gehad. Aan hen werd gevraagd of zij wilden meewerken aan het onderzoek. De Duitse justitie wil van zestien mensen graag meer weten. In vier gevallen wil het Duitse OM zelf bij de gesprekken aanwezig zijn.

Ook is er eind augustus een doorzoeking geweest in een huis in Nederland, op verzoek van de Duitse justitie. Daar is toen het middel 3BP (3-Bromopyruvaat) aangetroffen. Verder is daar niets over bekendgemaakt.

Zie ook:

 

Meer over dit onderwerp:
Gezondheid Justitie
Deel dit artikel:

Reageren