Azc Ewijk mag er komen, ondanks bezwaren omwonenden

EWIJK - Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) mag een azc bouwen aan de Goudwerf in Ewijk. De voorzieningenrechter in Arnhem heeft de bezwaren van omwonenden afgewezen.

De gemeente Beuningen, waar Ewijk onder valt, maakte in augustus bekend dat bij de Hoge Woerd een azc komt voor de opvang van 300 vluchtelingen voor de komende tien jaar.

Waardedaling

Het nieuws leidde tot protest van omwonenden. Zij vrezen onder meer waardedaling van hun huizen en gevaarlijke situaties op de nabijgelegen Koningstraat. Bovendien vinden zij tien jaar veel te lang.

Omwonenden maakten daarom bezwaar tegen de door de gemeente afgegeven omgevingsvergunning. Maar de voorzieningenrechter stelde Beuningen in het gelijk en wees de verzoeken van de bezwaarmakers van de hand.

'We hebben toch niets te vertellen'

De eerste reacties van de bewoners op de uitspraak variëren van 'jammer' en 'we hebben toch niets te vertellen. De Kerngroep, waarin de bewoners zich hebben verenigd, gaat zich beraden op eventuele juridische vervolgstappen. Wat betreft de gemeente kan de komst van het AZC nu gewoon doorgaan. 'Wij hebbend de omgevingsvergunning afgegeven, en voor zover wij weten, gaat het COA gebruik maken van de locatie , zo zegt een woordvoerder.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
Beuningen
Deel dit artikel:

Reageren