Het belangrijkste Gelderse nieuws van dinsdag 18 oktober

ARNHEM - Heb je vandaag geen tijd gehad om het nieuws uit onze provincie te volgen? Hieronder zie je het belangrijkste Gelderse berichten van dinsdag 18 oktober.

Overlast A12 bij Ede, asfalt vannacht vervangen

Op de A12 bij de afrit naar Ede zijn dinsdagmiddag twee vrachtwagens op elkaar geklapt, de ravage was groot. Bij één van de vrachtwagens scheurde de brandstoftank en liep dieselolie over de weg. Op de A12 en de A30 stonden lange files.

Door het ongeval, en de gelekte brandstof, moet het asfalt komende nacht worden vervangen. Dan zullen er opnieuw minder rijstroken beschikbaar zijn. 

Zie ook: Overlast A12 bij Ede voorbij, asfalt vannacht vervangen

Door de kletsnatte avondspits gebeurden er dinsdag meer ongelukken op de Lweg.

Beste Gelderse cafetaria in Bemmel

Eetwinkel Polly in Bemmel is de beste cafetaria van Gelderland. Dat blijkt uit de Cafetaria Top 100 van vakblad Snackkoerier. De cafetaria eindigde landelijk op de derde plaats, achter Eethuys De Lind in Oisterwijk en Verhage Walburg in Zwijndrecht.

De jury vindt dat ze bij Polly ambachtelijke en onderscheidende snacks maken. Voorbeelden zijn huisgemaakte kroketten, frikandellen en pulled pork (langzaam gebraden varkensvlees).

Zie ook: De beste cafetaria van Gelderland staat in...Bemmel!

Ambulances Aalten bij een kwart van spoedgevallen te laat

In Aalten zijn ambulances bij een kwart van de spoedgevallen langer dan een kwartier onderweg. Daarmee scoort de Achterhoekse gemeente het slechtst van alle Gelderse gemeenten.

Dat blijkt uit een analyse van RTL Nieuws. Landelijk is afgesproken dat maximaal 5 procent van de ambulanceritten langer dan een kwartier mag duren. In Aalten ging het vorig jaar om 24 procent (32 van de 135 ritten). Er staan meer Gelderse laagvliegers op het lijstje.

Zie ook: Ambulance een op vier keer te laat bij spoedgevallen in Aalten, hoe zit het bij u?

Deel dit artikel:

Reageren