Op zoek naar high tech bedrijven; Uitbreiding van Novio Tech Campus Nijmegen

NIJMEGEN - Novio Tech Campus gaat samen met partners op zoek naar nieuwe bedrijven voor het high tech bedrijventerrein in Nijmegen.

Life sciences, health industry en chipfabrikanten

Op de Novio Tech Campus in Nijmegen zitten nu bedrijven die werken in de zogenoemde 'life sciences' en de 'health industry'. Het gaat dan bijvoorbeeld om DNA onderzoek en ander medisch onderzoek. Daarnaast zitten er bedrijven die chips maken zoals NXP.

Kansen voor nieuwe bedrijven

Er werken nu al zo'n 3000 hoogopgeleide medewerkers met specifieke deskundigheid en een groot aanbod aan onderzoeksfaciliteiten en voorzieningen. De aanwezige bedrijven zeggen kansen te zien voor de komst van andere bedrijven naar de campus, zoals toeleveranciers. Daarom gaan de partners aan de slag met een 'meerjarige, pro-actieve acquisitieaanpak voor de Novio Tech Campus'.

Shortlist van nationale en internationale bedrijven

In de aanpak zal met input van bedrijven op de campus een shortlist worden opgesteld van nationale en internationale bedrijven, waarmee acquisitieteams aan de slag gaan. Novio Tech Campus en de gemeente Nijmegen werken bij de acquisitie samen met het Business Cluster Semiconductors (BCS) en Oost NV. De samenwerking geldt voor minimaal drie jaar. Er is een budget van in totaal 75.000 euro beschikbaar.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel:

Reageren