Nijmeegse student is 'slimste roeier van Nederland'

NIJMEGEN - Jelle Zwart, student aan de Radboud Universiteit, mag zich sinds donderdag 'De slimste roeier van Nederland' noemen. Hiermee won hij 1951 euro, een bedrag dat gelijk staat aan het wettelijk collegegeld van afgelopen jaar.

Bescheiden

De student die in vier jaar tijd de bachelors Geneeskunde en Bedrijfskunde afrondde is vooral heel erg bescheiden over de behaalde titel: 'Het is super leuk dat ik heb gewonnen, een mooie bevestiging van mijn werk. Ik loop er alleen niet koop. Over wat je doet kan je met iedereen praten, maar ik wil juist dat mensen zien wie ik ben.'

De wedstrijd werd georganiseerd door twee bedrijven uit Amsterdam. Zwart wist volgens de jury zijn studies het afgelopen jaar het beste te combineren met wedstrijdroeien en actief lidmaatschap bij een studentenroeivereniging.


Bezige bij


Een bezige bij is de Nijmeegse student zeker. In de catagorie 'actief lid' stak de Phocas-roeier dan ook dik boven de rest uit, want naast roeier bij de vereniging is Jelle ook nog betrokken als vrijwilliger in de functies van coach van een eerstejaars wedstrijdploeg en is hij lid van verschillende commissies binnen de Nijmeegse vereniging Phocas.

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
N1 Nijmegen
Deel dit artikel:

Reageren