25-duizend euro in drie maanden voor Achterhoekse popcultuur

ZUTPHEN - Het Achterhoekse online popmagazine Behind the Corner heeft via een crowdfundactie in negentig dagen bijna 26-duizend euro opgehaald.

Volgens initiatiefnemer Meindert Bussink is het geld bedoeld om de komende twee jaar artikelen over de Achterhoekse popcultuur op de site te kunnen blijven publiceren. Ook moet de opbrengst gebruikt worden om energie te steken in evenementen voor Achterhoekse muzikanten en popsector. Bussink wil een koepelorganisatie voor de Achterhoekse popsector opzetten die de belangen van die sector gaat behartigen en vertegenwoordigen in de rest van Nederland.

Bijna mis

Bussink startte 22 juli met de crowdfundactie: 'Als we het geld niet bij elkaar gekregen hadden, was dat waarschijnlijk het einde van de site geweest.' Even dreigde de actie ook te gaan mislukken: 'De deadline was bijna verstreken en er was nog bijna geld. Maar ik wist dat er achter de schermen hard gewerkt werd en dat er wel wat in de pijpleiding zat.' Een bijdrage van 7500 euro van de provincie gaf de actie een nieuwe impuls. Bussink beschouwde dat geld van de provincie als een erkenning voor zijn werk en de site. Andere donateurs volgden.

Het is een eerste stap

Bussink ziet het bedrag als een eerste stap op weg naar structurele steun voor zijn site en zijn weg naar een Achterhoekse popkoepel: 'Er is al één gemeente die ons nu gesteund heeft. Ik verwacht dat er meer gaan volgen.' 

Deel dit artikel:

Reageren