Gehandicapte wordt uitgescholden en protest tegen bomenkap. Dit is het nieuws van dinsdag 18 oktober

ARNHEM - Om hoogwater op te kunnen vangen, worden de bomen in de uiterwaarden langs de Rijn bij Wageningen en de Lek in Culemborg gekapt. Natuurorganisaties zijn niet blij. En de bestuurder van een zogenoemde Canta in Groesbeek krijgt bij ieder ritje wel een middelvinger of een boze opmerking. Mensen snappen niet dat zij met haar Canta op de stoep mag rijden bijvoorbeeld.

Natuurorganisaties: kappen met kappen

Rijkswaterstaat kapt op dit moment bomen en struiken langs de Rijn in Wageningen en bij de Lek in Culemborg. De organisatie doet dat omdat de rivieren vaker te maken krijgen met hoogwater omdat het vaker regent. Begroeiing zou doorstroming van het water belemmeren. Natuurorganisaties schrikken van de kaalslag. Zij vrezen dat er te veel gekapt wordt en dat er daardoor onnodig veel schade wordt aangericht. 

Ouderen rijden in Aalten samen met jongeren op de scootmobiel

Zestien scholieren van rond de 16 jaar en ouder in Aalten hebben geleerd om scootmobiel te rijden. Het komende jaar trekken zij met de scootmobiel op met ouderen in het dorp. Onder de naam It 'Scoot to be here is er een scootmobielclub opgericht voor ouderen. 'De leden van deze club hebben allemaal een scholier als maatje, die hem of haar elke maand een keer ophaalt met de scootmobiel voor een ritje.´

Gehandicapte uit Groesbeek krijgt voortdurend kwade koppen als ze rijdt in haar Canta

Taro Gerritsen uit Groesbeek rijdt in een Canta. Een autootje waar ze zo met haar rolstoel in kan rijden. Het autootje lijkt veel op een brommobiel, maar dat is het niet. Geregeld wordt ze met opgeheven middelvinger uitgescholden door fietsers of voetgangers. 

'Wat doet u daar, u mag daar helemaal niet rijden!,' krijgt de Groesbeekse naar het hoofd geslingerd. Kwade koppen kijken haar verwijtend aan als ze haar Canta op de stoep parkeert. 

'Ik denk dat heel veel mensen niet weten wat deze Canta mag of kan', zegt Taro Gerritsen. 'Volgens de wet is het een overdekte scootmobiel' legt Gerritsen uit. En daarom mag de Canta ook legaal op veel meer plekken komen dan een brommobiel. Alleen, weet bijna niemand dat.

 

 

Deel dit artikel:

Reageren