Dolblij met 'onbekende' Van Gogh, maar handelaar Oosterbeek gaat 'm wel verkopen

OOSTERBEEK - Ze waren uitzinnig van vreugde bij Kunsthandel Albricht uit Oosterbeek toen ze een heuse Van Gogh tegenkwamen. 'Dit is wel heel bijzonder, vooral omdat het werk 50 jaar zo goed als van de radar is geweest', vertelt handelaar Bob Albricht.

Het schilderij 'Gezicht op de Nieuwe kerk en oude huizen in Den Haag' werd afgelopen zomer door de kunsthandelaar overgenomen van een Franse particulier. Alleen enkele kenners wisten van het bestaan af.

'De kans dat je zo'n schilderij tegenkomt is nihil, en dan heb je ook nog eens de mogelijkheid om het aan te schaffen', aldus Albricht. Hoeveel de kunsthandel voor het schilderij heeft betaald blijft geheim. 'Dat is iets tussen ons en de familie.'

2,4 miljoen

Maar wie het kunstwerk in Oosterbeek wil zien, komt bedrogen uit. 'Ja... Het staat bij de douane op Schiphol en wordt naar New York vervoerd. Daar wordt het gepresenteerd op de wereldberoemde kunstbeurs TEFAF', vertelt Albricht.

Het kunstwerk wordt verkocht; de prijs is 2,4 miljoen dollar (2,2 miljoen euro). 'Natuurlijk is het jammer om het te verkopen, maar dat is mijn vak. Als ik het niet wil verkopen moet ik maar verzamelaar worden.'

Het bewuste schilderij uit 1883

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Oosterbeek
Deel dit artikel:

Reageren