Sportvereniging OBW in Zevenaar speelt zaterdag weer op gras

ZEVENAAR - Gemeente Zevenaar en sportvereniging OBW-Zevenaar gaan overleggen om een oplossing te vinden voor het gebruik van de kunstgrasvelden. Woensdagavond besloot het bestuur om de jongste pupillen niet meer op kunstgras te laten spelen. Aanleiding is de ophef over vermeende gezondheidsrisico's door de rubberen granulaatbolletjes in kunstgrasvelden. De pupillen van OBW-Zevenaar speelden zaterdag op de gewone grasvelden.

Volgens voorzitter Nico Ruikes van OBW-Zevenaar is de maatregel om de pupillen op gras te laten spelen zuiver uit voorzorg genomen. De club weet nog niet wanneer de jongste voetballers weer terug kunnen naar het kunstgras. Volgens het bestuur is het wachten op nader onderzoek.

Het onderzoek moet zich vooral richten op de gevolgen van de rubberen korrels voor de voetballertjes. Vooral de lucht tot 40 centimeter boven het veld zou verontreinigd kunnen zijn, aldus de voorzitter die zich baseert op een uitzending van het tv-programma Zembla.

Overleg

Om de ontstane situatie over de onbespeelbare kunstgrasvelden te bespreken, gaan OBS-Zevenaar en gemeente dinsdagmiddag overleggen.

Meer clubs

De kunstgrasvelden van OBW-Zevenaar zijn vanaf nu taboe voor de JO9, de Mini's en de kleuters.

Ondertussen zijn er meer sportclubs die trainingen en wedstrijden niet langer op kunstgrasvelden spelen, maar wachten op meer duidelijkheid over de eventuele gevolgen.

Meer over dit onderwerp:
Sport Zevenaar
Deel dit artikel: