Nieuws

Fietser omgekomen bij ongeval ’s-Heerenberg

Bij een ongeval nabij de grensovergang tussen ’s-Heerenberg en Emmerich is zaterdagochtend een Nederlandse fietser om het leven gekomen. De man van 72 uit 's-Heerenberg werd geschept door een auto die werd bestuurd door een man uit Westervoort. © News United/112AchterhoekNieuws
ULFT - Bij een ongeval nabij de grensovergang tussen ’s-Heerenberg en Emmerich is zaterdagochtend een Nederlandse fietser om het leven gekomen. De man van 72 uit 's-Heerenberg werd geschept door een auto die werd bestuurd door een man uit Westervoort.
De aanrijding vond omstreeks 11.30 uur plaats op de 's-Heerenberger Strasse, aan de Duitse zijde van de grens. Het ongeluk gebeurde volgens de Duitse politie op de plek waar het fietspad langs de N-weg ophoudt. De fietser moest oversteken en reed zonder om te kijken de hoofdbaan op. Daar reed de Westervoorter in dezelfde richting. Hij kon niet meer uitwijken.
Ondanks groots uitrukken van zowel de Nederlandse als Duitse hulpdiensten en reanimatiepogingen, kon de fietser niet worden gered. De automobilist kwam met de schrik vrij. Het verkeer werd een tijd lang om het ongeval heengeleid. De Duitse politie start een onderzoek naar het ongeval.