Nieuws

Eigen onderzoek naar misbruik inwoner Hoevelaken door kerk Amersfoort

De kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Amersfoort-Oost heeft een team samengesteld dat het misbruik van minstens twaalf minderjarige jongens onderzoekt. Een nu 71-jarige inwoner van Hoevelaken vergreep zich in 1986 aan hen.
AMERSFOORT - De kerkenraad van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Amersfoort-Oost heeft een team samengesteld dat het misbruik van minstens twaalf minderjarige jongens onderzoekt. Een nu 71-jarige inwoner van Hoevelaken vergreep zich in 1986 aan hen.
Het team dat onder meer bestaat uit een theoloog, jurist en een gedragswetenschapper/psycholoog moet boven water krijgen waarom dit misbruik destijds niet naar buiten is gebracht. Ook moet het de slachtoffers helpen. Twee leden van het onderzoeksteam zijn geen lid van de kerkgemeente.
De groep doet geen onderzoek 'naar de feiten en omstandigheden (...) met het oog op een zo groot mogelijke objectiviteit', meldt de kerkenraad. De zaak is inmiddels verjaard, aangifte bij de politie is nooit gedaan. 
Eerder is al een regieteam opgericht dat pastorale hulp kan verlenen. Slachtoffers worden nog steeds opgeroepen zich te melden.
De man uit Hoevelaken is nog steeds lid van de kerk.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!