Nieuws

'Agent sloeg makelaar wel bij azc-rellen Geldermalsen'

Een agent heeft makelaar Saskia van Kessel uit Geldermalsen wel degelijk met zijn wapenstok geslagen tijdens de azc-rellen in haar woonplaats. © Omroep Gelderland
GELDERMALSEN - Een agent heeft makelaar Saskia van Kessel uit Geldermalsen wel degelijk met zijn wapenstok geslagen tijdens de azc-rellen in haar woonplaats.
Dat is volgens Esther Vroegh, de advocaat van Van Kessel, de conclusie van forensisch expert Selma Eikelenboom. Zij analyseerde op verzoek van de advocaat alle beschikbare camerabeelden beeldje voor beeldje.
Advocaat Vroegh wil dat het gerechtshof het openbaar ministerie (OM) opdraagt de bewuste agent alsnog te vervolgen. Ze doet dat door middel van een zogenaamd artikel 12-procedure.

'Niet geslagen'

Het Openbaar Ministerie (OM) besloot in juni de agent niet te vervolgen. Volgens het OM heeft de politie geen fouten gemaakt. Zij hebben de beelden ook bestudeerd en concludeerde dat het geweld 'proportioneel' was. De agent zou hebben geduwd en bracht zijn knuppel omhoog, maar zou niet hebben geslagen.
De 40-jarige Van Kessel kreeg op de bewuste avond, 16 december 2015, een hersenbloeding. Haar vriend werd aangezien voor een relschopper. Hij kreeg klappen. Toen Van Kessel protesteerde bij een agent, kreeg ze een harde duw en viel ze. Daarna zou volgens haar een andere agent haar hebben geslagen.
Het slachtoffer is opgelucht door de conclusie van de forensisch expert. Het OM wil niet reageren, omdat de artikel 12-procedure loopt.
De protesten in Geldermalsen, in december vorig jaar, waren gericht tegen de komst van een asielzoekerscentrum.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!