Nieuws

De depots van het Gelders Archief zijn zaterdag 15 oktober open voor publiek

ARNHEM - Het is zaterdag 15 oktober de Dag van de Arnhemse geschiedenis. Op verschillende locaties in en om het centrum komt de rijke historie van de Gelderse hoofdstad tot leven. Eén van de hoogtepunten is de unieke open dag van het Gelders Archief en tevens ook Gelredag.
Het Gelders Archief aan de Westervoortsedijk 67D en Erfgoedcentrum Rozet aan de Kortestraat 16, beide in Arnhem, zijn deze dag open. Een niet alledaagse kans, want slechts een keer in de twee jaar opent het Gelders Archief haar deuren. Dit zijn de echte schatkamers van de Gelderse geschiedenis.

Archieven van adelijke Gelderse families

Duizenden middeleeuwse documenten hangen rij voor rij in het plastic verpakt en in de juiste klimatologische omstandigheden. Ook de archieven van de vele adellijke families uit de Gelderse kastelen en landgoederen worden hier bewaard. 

Restaurator leidt rond

Deze dag zijn er rondleidingen door de archiefdepots en door de audiovisuele studio. De restaurator laat zien hoe je oude documenten voor de eeuwigheid herstelt en behoudt. Deze rondleidingen zijn populair. Wie zeker wil zijn dat er plaats is bij de rondleiding, kan zich vast opgeven via de website van het Gelders Archief.
Aanmelden via deze link : Over grenzen heen gaan: Open Dag
Bovendien is er tussen 10.30 en 14.00 live-muziek, door Achterhoekse troubadour Gery Groot Zwaaftink. Hij zorgt voor een gezellige sfeer dankzij zijn spannende verhalen en zelfgeschreven liedjes.

Bezoekersinformatie:

De Gelredag is van 10.00 - 13.00 uur.
Het adres van het Gelders Archief:
 Westervoortsedijk 67-D, 6827 AT Arnhem
De Gelredagen zijn een initiatief van Omroep Gelderland en het tv-programma Ridders van Gelre. Bij de organisatie ervan werkt de omroep samen met Erfgoed Gelderland, RBT-KAN en het Nederlands Openluchtmuseum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!