Nieuws

'Laatste familie' van Opa Verduin rouwt om omgekomen instructeur Teuge

De 'familie' van de overleden John Verduin is er helemaal kapot van, dat de instructeur dood is aangetroffen in Slowakije. Het Paracentrum is een hechte organisatie waardoor zijn dood als een flinke klap aankomt. © Paracentrum Teuge
TEUGE - De 'familie' van de overleden John Verduin is er helemaal kapot van, dat de instructeur dood is aangetroffen in Slowakije. Het Paracentrum is een hechte organisatie waardoor zijn dood als een flinke klap aankomt.
Verduin stond bekend als 'Opa Verduin' en was erg geliefd bij de skydiveorganisatie waar hij instructeur was. De collega's van Paracentrum Teuge vertellen dat zij niet méér weten dan wat de politie al naar buiten heeft gebracht.
Voor hen is het overlijden ook één groot mysterie. Dat hij in Slowakije is aangetroffen? Het zegt hen helemaal niets, hoewel zij hem door en door dachten te kennen. Zijn skydivefamilie vermoedt dat hij ergens ontevreden over was, maar dat zijn slechts aannames.
Verduin volgde elke dag een vast patroon, had vaste gewoontes en 20 jaar lang was hij elke dag te vinden bij het Paracentrum. Hij ging nooit meer dan een paar dagen weg en zelfs dán vertelde hij dat wel.
De medewerkers van het Paracentrum zijn erg hecht met elkaar; de organisatie was dan zogezegd 'de laatste familie' van Opa Verduin. Zij kenden hem als geen ander en het voelt voor hen daadwerkelijk alsof zij een familielid hebben verloren.

Nauwelijks te bevatten

De skydivefamilie is er kapot van. Dat ze Opa Verduin nooit meer in hun midden zullen hebben, is nauwelijks te bevatten. Hoewel ze het ergste vreesden, was het toch een flinke klap toen ze hoorden dat hij daadwerkelijk overleden is.
'Hoe langer hij weg was, hoe kleiner natuurlijk de kans werd dat hij gewoon onaangekondigd op vakantie was gegaan,' laten zijn collega's weten.
De mysterieuze dood van Opa Verduin is voor nu nog onverklaarbaar, maar in Slowakije wordt er volop onderzoek verricht naar zijn dood. De politie in Nederland wacht nog op de uitkomsten van dit onderzoek. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!