Nieuws

Toch onderzoek naar provinciale aanpak overlast drugsafval

Drugsafval.
Gedeputeerde Jan Markink gaat toch onderzoeken wat de provincie kan doen in de aanpak van drugsafval. Dat zegt hij woensdag tijdens de vergadering van het Gelders parlement. Eerder zei de gedeputeerde dat de aanpak van drugsafval geen taak van de provincie is. © archief Omroep Gelderland
ARNHEM - Gedeputeerde Jan Markink gaat toch onderzoeken wat de provincie kan doen in de aanpak van drugsafval. Dat zegt hij woensdag tijdens de vergadering van het Gelders parlement. Eerder zei de gedeputeerde dat de aanpak van drugsafval geen taak van de provincie is.
Afgelopen weken trokken diverse Gelderse Statenpartijen aan de bel over het groeiende probleem. De ChristenUnie deed onderzoek en concludeerde dat het aantal drugsdumpingen de afgelopen jaren is verdubbeld. De VVD kondigde namens de collegepartijen aan bezig te zijn met een voorstel voor een Gelderse taskforce drugsoverlast.
Omdat er steeds meer partijen zijn die zich zorgen maken over de drugsafval dumpingen, komt de gedeputeerde nu dus toch in actie. Wel waarschuwt hij dat de bevoegdheid van de provincie op dit onderwerp beperkt is.
Binnenkort is er op verzoek van een meerderheid in de Staten een bijeenkomst over het probleem, daarna komt de gedeputeerde met een brief over wat de rol van de provincie kan zijn.
Afgelopen week werd herhaaldelijk drugsafval gevonden in Gelderland. Oorzaak lijkt de aanpak in Brabant te zijn, waardoor het probleem naar boven verschuift.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!