Een eigen bad voor zwemster Lisa Kruger uit Harderwijk

HARDERWIJK - Er wordt een wedstrijdbad vernoemd naar Lisa Kruger, de paralympische zwemster uit Harderwijk die goud haalde in Rio. Dat werd donderdag bekend bij haar huldiging.

Het was een enerverende dag voor de 16-jarige Lisa. Eerst werd ze opgehaald in een spiksplinternieuwe Volvo, om vervolgens naar zwembad De Sypel te worden gereden. Daar werd ze door burgemeester Van Schaik gehuldigd. En die had een bijzondere verrassing voor haar. 

Rode loper en een ruimte vol bekenden

'Het was erg leuk, ik werd ontvangen met een rode loper en toen gingen we naar binnen. Daar waren de burgemeester en de wethouder van Sport die een verhaal hielden', vertelt de sportster. Het zwembad was vol bekenden en onbekende mensen en werd tijdelijk afgesloten voor de huldiging. 

Foto: R. Kruger

Aan het einde van de enerverende middag kwam de grootste verrassing: het wedstrijdbad waar Lisa vroeger zelf trainde en waar ze in haar vrije tijd nog weleens in ligt, heet voortaan het Lisa Krugerbad. 'Toen ik dat hoorde, dacht ik wel even: Oh, oké..... Dit had niet verwacht!' 

Lisa vertelt vrijdagmorgen even na 8.30 uur op Radio Gelderland over haar huldiging en 'haar' bad. 

Zie ook: 'Gouden' Lisa Kruger uit Harderwijk blij met familie na Rio

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Harderwijk Nieuws
Deel dit artikel: