Nieuws

Bezoek het centrum van de macht in Zutphen tijdens de Gelredag

Het 's Gravenhof in Zutphen was duizend jaar het centrum van het bestuur van de stad. Een groot deel van de tijd hadden burgers in Zutphen de macht. Tijdens de Gelredag op zaterdag 29 oktober nemen gidsen de bezoekers mee op een tocht langs de belangrijkste parels van de burgerlijke macht en rijkdom van Zutphen.
ARNHEM - Het 's Gravenhof in Zutphen was duizend jaar het centrum van het bestuur van de stad. Een groot deel van de tijd hadden burgers in Zutphen de macht. Tijdens de Gelredag op zaterdag 29 oktober nemen gidsen de bezoekers mee op een tocht langs de belangrijkste parels van de burgerlijke macht en rijkdom van Zutphen.
Uiteraard mag een bezoek aan de Berkelruïne niet ontbreken.
Ook zijn er zes rondleidingen in Walburgiskerk én De Librije.
De toegang is uiteraard vrij. Daar kunnen 90 bezoekers aan deelnemen onder het motto: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
Het 's Gravenhof ligt midden in het gezellige stadscentrum van Zutphen. Daar zijn tientallen unieke winkels, sfeervolle restaurants, terrassen en cafés.

Bezoekersinformatie

De Gelredag is van 10.00 - 13.00 uur. 
Adres: Hampshire Hotel 's Gravenhof 6 in Zutphen. Vanaf dit punt vertrekken de gidsen van het Gilde voor de rondwandelingen door de stad.
Op deze plek kunnen bezoekers zich ook registreren een toegangskaart ontvangen voor een bezoek aan de Walburgiskerk en de Librije. Deelnemers met een toegangskaart hebben tussen 10.00 en 12.00 uur vrije toegang tot de kerk.
Let op: Alleen de eerste 90 bezoekers van de Gelredag krijgen dus gratis toegang tot de Walburgiskerk.