Burg Anholt een Duits kasteel? Nee hoor, het is hartstikke Gelders

ISSELBURG - Wasserburg Anholt mag dan één kilometer over de Duitse grens staan, het kasteel zit barstensvol Gelderse geschiedenis. Dat heeft alles te maken met het adellijke geslacht Van Bronckhorst dat Burg Anholt tijdens de middeleeuwen in bezit kreeg. De Ridders van Gelre ontdekken dat aanstaande maandag in de gelijknamige televisieserie bij Omroep Gelderland.

De huidige bewoner van Burg Anholt is Fürst zu Salm-Salm. Hij stamt af van de oude Gelderse familie Bronckhorst-Batenburg. Hun familiearchief én de schilderijencollectie worden nog altijd op Burg Anholt bewaard.

Heeckerense en Bronckhorster Twisten

Ridder René gaat maandag op bezoek in Burg Anholt. Hij ontmoet de vorst en praat met hem over zijn Gelderse voorouders.

Ridder Bas verdiept zich in een belangrijke oorlog uit de Gelderse historie. Deze is de geschiedenisboeken in gegaan als de Heeckerense en Bronckhorster Twisten. De families Van Heeckeren en Van Bronckhorst stonden decennialang lijnrecht tegenover elkaar en brachten met hun oorlogen het Hertogdom Gelre op het randje van de afgrond. Ridder Bas verandert langzaam zelf in een echte ridder.

Bezoek Burg Anholt gratis tijdens de Gelredag

Aanstaande zaterdag is iedereen welkom in de Wasserburg van Anholt tijdens de Gelredag. Fürst zu Salm-Salm verwelkomt zijn gasten persoonlijk.

Het imposante Duitse kasteel staat één kilometer over de grens bij Gendringen. Met deze bijzondere Gelredag op 1 oktober starten we de Maand van de Geschiedenis met als thema Grenzen. De Gelredag op Burg Anholt duurt van 10.00 uur tot 13.00 uur en is gratis toegankelijk.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: