'Bloedverwanten' fietsen 1300 km naar Noorwegen

NIJMEGEN - Met negen andere lotgenoten is de Nijmeegse Evelyn Grimberg woensdag vertrokken richting Nijmegen.

De tien leden van de Nederlandse Vereniging van Hemofiliepatiënten (NVHP) zijn vanuit Utrecht begonnen aan een 11-daagse fietstocht naar Stavanger. Alle fietsers lijden aan een zeldzame stollingsstoornis. De fietstocht van in totaal 1.300 kilometer leggen zij af onder de toepasselijke naam ‘Bloedverwanten’.

In Stavanger bezoeken ze het jaarlijkse European Haemophilia Consortium (EHC) congres om daar verder aandacht te vragen voor zeldzame stollingsstoornissen. Erik Dekker gaf het startschot voor de fietsers om te vertrekken. Dinsdag sprak Frank van Dijk met Kris van den Brink uit Wijchen, die in de begeleiding zit van de fietstocht. Hij legde uit wat het betekent voor je dagelijkse leven om een bloedstollingsstoornis te hebben:

Met de fietstocht naar Stavanger laten de Bloedverwanten zien dat een gezond en actief leven belangrijk is en tegelijkertijd meer bekendheid en begrip creëren voor mensen met stollingsstoornissen. Hiermee maken zij zich sterk om de behandelmogelijkheden, omstandigheden en kwaliteit van leven van patiënten met een stollingsstoornis te verbeteren.

Meer over dit onderwerp:
Nijmegen
Deel dit artikel: