Nieuws

Ruim 50 medische studenten slepen HAN voor de rechter

Ruim vijftig studenten van de opleiding Medische Hulpverlening slepen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) voor de rechter. Zij vinden dat ze door nalatigheid van de school flinke studievertraging hebben opgelopen.
NIJMEGEN - Ruim vijftig studenten van de opleiding Medische Hulpverlening slepen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) voor de rechter. Zij vinden dat ze door nalatigheid van de school flinke studievertraging hebben opgelopen.
Door die nalatigheid konden de studenten zich niet inschrijven in het officiële register voor gezondheidswerkers. Daardoor kregen ze moeilijk een stageplek en was het voor hen nagenoeg onmogelijk om af te studeren.

Schadevergoeding

De studenten worden bijgestaan door het Landelijk Studenten Rechtsbureau. Zij eisen 20.000 euro per student per vertraagd studiejaar.
Het rechtsbureau spande eerder al met succes een rechtszaak aan voor studenten van de Hogeschool Utrecht met hetzelfde probleem. Over de hoogte van de schadevergoeding loopt nog een zaak in hoger beroep.
De bachelor Medische Hulpverlening leidt studenten op tot ambulancehulpverleners, spoedeisendehulpmedewerkers en anesthesiemedewerkers.