Nieuws

Doorrijden na ongeluk met jongen in Apeldoorn blijkt misverstand te zijn

Het blijkt allemaal een groot misverstand te zijn. Op sociale media ontstond er grote ophef over de automobiliste die een jongen van 16 schepte en vervolgens zou zijn doorgereden. Nu blijkt dat de vrouw naar een parkeerplaats is gereden en daar op het slachtoffer stond te wachten. © Google Streetview
APELDOORN - Het blijkt allemaal een groot misverstand te zijn. Op sociale media ontstond er grote ophef over de automobiliste die een jongen van 16 schepte en vervolgens zou zijn doorgereden. Nu blijkt dat de vrouw naar een parkeerplaats is gereden en daar op het slachtoffer stond te wachten.
De moeder van de jongen deed een oproep op Facebook om de automobiliste op te sporen. 
Ze vertelt hoe haar zoon op de motorkap van de auto terecht is gekomen. 'De blanke dame met halflang bruin krullend haar stapte uit en beloofde naar de parkeerplaats te rijden bij de Heemgaard. Helaas is ze vervolgens doorgereden. Wij hebben reeds de politie op de hoogte gesteld, maar door de schrik hebben we een slecht signalement en geen kenteken.'
De automobiliste is inderdaad naar een parkeerplaats gereden, maar een andere parkeerplaats dan waar het slachtoffer en zijn moeder naartoe kwamen. 
Ook belde zij meteen de politie, om te melden dat zij de jongen had aangereden. 
Een en ander werd pas veel later duidelijk. Het bericht op Facebook was toen al vele malen gedeeld. De politie brengt beide partijen bij elkaar.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!