Nieuws

Wie betaalt straks het onderhoud van de bruggen Apeldoorns Kanaal?

De provincie wil eerst weten wie het onderhoud van de bruggen bij het Apeldoorns Kanaal gaat betalen voor er geld heen gaat.
ARNHEM - De provincie wil eerst weten wie het onderhoud van de bruggen bij het Apeldoorns Kanaal gaat betalen voor er geld heen gaat.
Dat zegt gedeputeerde Jan Markink in antwoord op vragen van verschillende Gelderse politieke partijen. Markink: 'We kunnen wel prachtige beweegbare bruggen aanleggen maar als niemand ze onderhoudt, heb je er niets aan.' 

Bruggen beweegbaar maken

Er zijn al jarenlang plannen om het Apeldoorns Kanaal weer bevaarbaar te maken. Daarvoor moeten verschillende vaste bruggen weer beweegbaar gemaakt worden. De provincie had daar ruim drie miljoen euro voor over. Nu is het onduidelijk of dit doorgaat.
De provincie ging er vanuit dat de betrokken gemeenten Hattem en Heerde rekening hadden gehouden met het onderhoud, maar nu blijkt Hattem en mogelijk ook Heerde niet te willen betalen voor onderhoud van een beweegbare brug. Markink: 'De provincie geeft een bijdrage, maar gaat niet tientallen jaren onderhoud doen.' Het geld van de provincie blijft wel gereserveerd voor de bruggen.
De Stichting Apeldoorns Kanaal zei onlangs al zich grote zorgen te maken over de voortgang van de plannen.