Nieuws

Herman du Bois en zoon voor rechter vanwege mogelijke betrokkenheid bij grote drugszaak

ZUTPHEN - Herman du Bois staat vrijdag in de rechtbank in Zutphen terecht voor de productie en verwerking van grote hoeveelheden MDMA, een grondstof voor XTC. De 55-jarige Puttenaar is één van de dertien verdachten. Ook zijn 32-jarige zoon staat vrijdag terecht.
Verslaggeester Maaike de Glee is erbij voor Omroep Gelderland. Ze twittert over deze zaak:
De drugszaak begint in het Belgische Leuven. Hier volgt de politie het transport van een grote partij chemicaliën. Dat leidt tot de vondst van een MDMA-laboratorium in Borculo en 2 opslagplekken voor de grondstoffen in Putten. Ook vindt de politie in Middelie, Kockengen en Kortenhoef locaties waar vermoedelijk de XTC-grondstof wordt geproduceerd.
Herman du Bois heeft eerder 7 jaar onterecht vastgezeten voor de moord op Christel Ambrosius, bekend als de Puttense moordzaak.
Du Bois wordt in juli 2014 aangehouden voor onder meer de transport van de chemische stoffen. Hij zou bij de zaak betrokken zijn geraakt door financiële problemen. De Puttenaar kan geen baan vinden na zijn gevangenschap. De schadevergoeding van bijna 900.000 euro voor zijn onterechte gevangenschap is opgegaan aan het aflossen van de schulden van zijn gezin.

'Materialen' vervoerd

Zowel vader als zoon Du Bois wordt ook deelname aan een criminele organisatie ten laste gelegd. Herman du Bois heeft eerder ontkend dat hij strafbare feiten heeft gepleegd. Wel heeft hij toegegeven vrachtwagens met 'materialen' vervoerd te hebben.
De rechtszaak is maandag 5 september van start gegaan en duurt tot en met 22 september. De rechter doet op 8 november uitspraak.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!