Nieuws

Fietsers gewaarschuwd voor 'golvend' wegdek op Westervoortsebrug bij Arnhem

WESTERVOORT - Rijkswaterstaat plaatst donderdag waarschuwingsborden voor fietsers op de Westervoortsebrug. De tekst is 'Matig uw snelheid', vertelt omgevingsmanager Arjan Thielking. Dit weekend worden hobbels in het pad opgevuld.
Fietsers klagen over het wegdek, dat golft en hobbelt. Woensdagochtend besteedde Omroep Gelderland aandacht aan de klachten.
Rijkswaterstaat wil niet spreken van een gevaarlijke situatie, maar zegt wel dat de 2000 tot 3000 fietsers die elke dag de brug pakken, hun stuur goed moeten vasthouden.

Net een wasbord

De wegbeheerder heeft vele klachten gehoord over het fietspad: het wordt vanwege het gehobbel en gebobbel al vergeleken met de Efteling. Of met een wasbord.
Bij het onderhoud aan de Westervoortsebrug is de toplaag van het fietspad eraf geslepen. Er is een nieuwe lijmlaag aangebracht, waar grit over is gestrooid.
Fietsers mopperen onder andere dat:
  • ze zeeziek worden
  • het lijkt alsof er 20 drempels in zitten
  • de slagroom in de tas al geklopt is aan het eind van de brug
  • het pad vol dellen zit
Radioverslaggever Marc Loeven sprak met fietsers op de brug:
Het is nog onduidelijk of en wanneer er een definitieve oplossing komt. Rijkswaterstaat overlegt eerst met andere betrokken partijen als de gemeenten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!