Johan Vlemmix wil 'ontsnappen' met zijn spookhuis in Huissen

HUISSEN - Johan Vlemmix uit Eindhoven onderhandelt met diverse partijen over verhuur van zijn 'spookhuis' aan de Huismanstraat in Huissen. De voormalige woning van Emile Ratelband moet een zogeheten 'escape room' worden, en kan gecombineerd worden met een hotelovernachting.

Nienke Boom uit Deventer is één van de gegadigden die met Vlemmix in gesprek zijn. Ze ijvert voor een hostel. 'Hij had een oproep op Facebook gedaan en ik heb erop gereageerd', zegt ze.

Boom volgde de hotelschool en heeft plannen voor een etablissement waarbij de nadruk ligt op zelfvoorziening. 'Ik denk aan een grote groentetuin en een dinerzaal waar iedereen 's avonds gezamenlijk eet.' Vlemmix is enthousiast. 'We zijn inderdaad in gesprek', laat hij weten.

Dat is hij ook met twee partijen voor een escape room: een spel waarbij deelnemers in een kamer worden opgesloten en waaruit ze aan de hand van cryptische omschrijvingen moeten ontsnappen. Vlemmix praat onder meer met plannenmakers uit Rotterdam. 'Die komen morgen bij me langs in Huissen.'

Crowdfundactie

Verder heeft een jong duo uit Den Haag interesse, maar de twee zeggen via crowdfunding geld nodig te hebben om hun plannen voor een escape room te realiseren.

Vlemmix daarover: 'Ik kan zelf niet in het huis investeren. Wie wil huren, moet dat allemaal zelf doen. Ik heb wel allerlei materialen voor een escape room maar geld erin stoppen, dat gaat niet.' Dat komt, zegt hij, door zijn nieuwe huis in Eindhoven. 'Daar zit een hypotheek van 650.000 euro op.'

Volgens de Eindhovenaar is het Huissense huis hypotheekvrij. 'Het staat ook nog steeds te koop, maar ik verhuur het veel liever.'

Het pand in Huissen moet minimaal 350.000 euro opbrengen, blijkt via makelaarssite van de NVM, Funda.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Lingewaard Regio Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: