Nieuws

Misselijk van fietsen over de pas opgeknapte Westervoortsebrug

WESTERVOORT - Fietsers klagen steen en been over de pas opgeknapte Westervoortsebrug. Het wegdek is zo hobbelig dat fietsers zeggen 'zeeziek' te worden van het fietsen over de brug.
'Het is gewoon een lachertje.' aldus een fietser: 'Dat je zoiets oplevert. Het lijkt wel een golfslagbad. Je moet geen slagroom in de koffer hebben, want dan is het gelijk al geklopt aan het einde van de brug.'
Omgevingsmanager Arjan Thielking van Rijkswaterstaat is niet verbaasd over de klachten: 'We wisten dat die reacties zouden komen, want het is een hobbelige brug. Maar het werd duidelijk dat het erger lijkt dan voorheen.'
Radiopresentator Nieke Hoitink in gesprek met Arjan Thielking van Rijkswaterstaat:
Verslaggever Marc Loeven op de Westervoortsebrug:
Tussen eind juli en begin september is er gewerkt aan de Westervoortsebrug. Auto's mochten er al die tijd niet overheen.Deze week konden de fietsers over de opgeknapte rijstrook op de brug.

Bij Omroep Gelderland komen er verschillende klachten binnen van fietsers:

  • 'Het was hobbelig voor het opknappen, nu is het een verschrikkelijk wasbord geworden waar je niet normaal overheen kunt fietsen.
  • 'Als je er overheen fietst lijkt het net alsof er wel 20 drempels liggen. Het gevolg is dat je niet in je zadel kunt blijven zitten.'
  • 'Nou ik weet niet wat ze met het fietspad gedaan hebben. Daar zaten al wel wat hobbels in, maar het is nu nog tig keer erger geworden. Als je daarover fietst, word je er bijna misselijk van. Je wordt echt door elkaar geschud.' 

Rijkswaterstaat: het lijkt erger te zijn geworden

Sandra van der Zweep van Rijkswaterstaat zegt dat het fietspad inderdaad altijd al golvend was en dat het ook de bedoeling was dat het golvend zou blijven. Alleen lijkt het nu nog erger te zijn geworden.
Rijkswaterstaat gaat met de aannemer, de lokale Fietsersbond en de beide gemeenten Westervoort en Arnhem om de tafel om over de kwestie te overleggen.
De Westervoortsebrug was vier jaar geleden landelijk nieuws. Er werden zelfs kamervragen gesteld over de brug, die na een opknapbeurt te smal was geworden voor brede voertuigen zoals tractoren.

Zie:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!