Geen lessen, wel iPads; eerste Gelderse Steve Jobsschool staat in Wilp

WILP - De eerste officiële Steve Jobsschool van Gelderland staat in Wilp. Na de zomervakantie is basisschool de Hagewinde van start gegaan met workshops, in plaats van lessen. En natuurlijk speelt de iPad een belangrijke rol in het leslokaal.

De Cornelis Jetsesschool in Eerbeek werkt al een jaar met het lesmateriaal van de Steve Jobsschool, maar mag zich officieel nog niet zo noemen.

De school in Wilp mag dat wel.

Op een Steve Jobsschool worden als individu benaderd en niet als groep. De leerling is verantwoordelijk voor de eigen ontwikkeling.

Kinderen schrijven zich 's ochtends in voor workshop. die duren een half uur en dan moeten ze naar een andere plek voor de volgende workshop.

Onderwijs voor een nieuwe tijd

Steve Jobs was medeoprichter van het bekende computermerk Apple. Maurice de Hond haalde het onderwijssysteem dat Jobs ontwikkelde naar Nederland, en nodigt scholen uit om te gaan werken met de Jobs-methode. De scholen die meedoen, werken met iPads. Het systeem wordt O4NT genoemd: onderwijs voor een nieuwe tijd. 

JFC in Barneveld stopte juist

Het Johannes Fontanus College (voortgezet onderwijs) in Barneveld stopte in april na drie cursusjaren met de speciale iPad-klassen. Volgens de school heeft de iPad te veel tekortkomingen om structureel in de lessen te gebruiken.

Zie ook:

Meer over dit onderwerp:
De Veluwe Onderwijs
Deel dit artikel: