Nieuws

Erop uit in de natuur: bronstexcursies

Foto Robbert Maas
De leukste activiteiten om de Gelderse natuur in te trekken van deze week:
ARNHEM - De leukste activiteiten om de Gelderse natuur in te trekken van deze week:

Bronsttijd bij de edelherten op de Veluwe

De strijd om de hindes is weer losgebroken in de uitgestrekte bossen van de Veluwe. De boswachters kennen de beste plekjes en daarom worden op verschillende plekken op de Veluwe excursies georganiseerd tijdens zonsondergang. De verschillende excursies hebben hun eigen invulling en starten op verschillende tijden. Van het spieken bij een wildkijkscherm in het Spelderholt bij Hoenderloo tot aan het bewandelen van het fluisterpad naar de Wildkansel in Ede.
Meld u snel aan, want de  bronstexcursies zijn erg populair. Of doe mee aan de prijsvraag op onze Facebookpagina.
Wilt u het burlen liever op eigen houtje bewonderen? Dat kan ook. Maar let op dat u alleen tussen zonsopgang en zonsondergang de edelherten kunt bezoeken. Het gebied van Radio Kootwijk van Staatsbosbeheer is alleen te bereiken door middel van een excursie.
Datum: 5 september - 2 oktober
Plaats: Veluwe
Informatie: Geldersch Landschap & Kasteelen (de Dellen bij Heerde), Nationaal Park de Hoge Veluwe (vol) en Natuurcentrum Veluwe (Ede), Natuurmonumenten (vol), Staatsbosbeheer (vol)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!