Nieuws

Slachtoffer dodelijk ongeluk A12 is 78-jarige man uit Maren-Kessel

ARNHEM - Bij het ongeval op de A12 tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg is vanochtend een 78-jarige automobilist uit Maren-Kessel om het leven gekomen. Zijn 73-jarige vrouw raakte lichtgewond. Dat meldt de politie. In de file, die ontstond door het ongeval, ging een auto in brand, waardoor er tussen Duiven en Arnhem een lange file is ontstaan. Inmiddels zijn in beide richtingen weer twee rijstroken open.
Een vrachtwagen die over de A12 richting de Randstad wilde rijden, reed rond half elf door nog onbekende oorzaak door de middenberm. Hij schoot ter hoogte van knooppunt Waterberg naar de andere weghelft en heeft daarna een auto geraakt.
De mannelijke bestuurder van de personenwagen is omgekomen; de vrouw naast hem is lichtgewond geraakt maar voor controle naar het ziekenhuis afgevoerd. Ook de chauffeur van de buitenlandse truck, een 42-jarige man uit Litouwen, is naar het ziekenhuis gebracht.

Flinke klap

Volgens politiewoordvoerder Esther Naber was het een flinke klap. 'De vrachtwagen is in een bosje naast de snelweg terechtgekomen.' Ze spreekt over een enorme ravage. De auto, waarin het dodelijk slachtoffer zat, is met schermen afgezet en is door de brandweer opengeknipt. De auto is inmiddels afgevoerd. In beide richtingen zijn nu twee rijstroken open.
De vrachtwagen wordt vermoedelijk vanavond pas geborgen. Er wordt nu een noodreparatie aan de vangrail uitgevoerd. De middenberm wordt pas na de avondspits hersteld. Wel plaatst Rijkswaterstaat er een tijdelijke vangrail, waardoor naar verwachting om 17.30 uur alle rijstroken open kunnen gaan, zo meldt de Verkeersinformatiedienst.
De automobilisten in de file maken er het beste van: