Nijkerk krijgt museum over oude zeezender Veronica

NIJKERK - In Nijkerk gaat vandaag het 192 Museum open voor het publiek. Dat is op de kop af 42 jaar nadat Radio Veronica moest stoppen met uitzenden vanaf zee. Het getal 192 slaat op de eerste golflengte van Radio Veronica.

In het museum huizen ook het Demis Roussos Museum, 192TV en Café 192. Het nieuwe Veronicamuseum aan de Oude Barneveldseweg is een initiatief van onder anderen de oud-Veronica-medewerkers Lex Harding en Ad Bouman.

De expositie geeft een overzicht van de geschiedenis van Radio Veronica, van de chaotische beginjaren tot het trieste einde in 1974. In een aparte ruimte komen ook de andere zeezenders, zoals Caroline, Londen, Dolfijn, Mi Amigo, en Radio Noordzee aan bod.

Originele apparatuur te bewonderen

In de expositieruimtes zullen delen van oude radioprogramma’s, tunes en jingles te horen zijn. Er worden twee verschillende radiostudio’s ingericht, uitgerust met de originele apparatuur, alsmede een ‘Drive In Show-Bar’. Daarnaast is er ook een portrettengalerij met foto’s van alle presentatoren en diskjockeys.

Meer over dit onderwerp:
Cultuur Nijkerk
Deel dit artikel: