Petitie voor terugkeer treintje in Goffertpark Nijmegen

NIJMEGEN - Het staat nog in Zweden, maar als het aan een groepje fanatieke Nijmegenaren ligt, rijdt het Gofferttreintje straks weer als vanouds door het Goffertpark.

Actievoerders uit de Waalstad zetten een petitie op touw om het treintje dat eens rond de kinderboerderij in het Goffertpark reed, weer naar hun stad te halen. Het kleine spoorlijntje ligt er nog, maar de trein moest enkele jaren geleden weg. Het werd te duur. 

Volgens de initiatiefnemers had de gemeente hen nu te kennen gegeven dat er geen behoefte vanuit de buurt zou zijn om de trein terug te laten keren. Onzin, denken ze zelf. De petitie moet nu aantonen dat het ding gewoon thuishoort in het Goffertpark. 

Kijk hier naar een filmpje van de Gofferttrein: 

Op het mini-exemplaar kunnen kinderen worden rondgereden in het park. En er lijkt inderdaad wel degelijk animo voor te zijn: er zijn op deze dinsdag inmiddels ruim 900 handtekeningen binnen. 

Gesprek op komst

Een woordvoerder van de gemeente Nijmegen laat weten dat drie jaar geleden mensen mochten meedenken over de invulling van het Goffertpark. 'Tijdens die sessies is nooit over het treintje gesproken. Het is voor ons daarom nu ook geen thema.' Toch komt er binnenkort een gesprek tussen de initiatiefneemsters van de petitie en de gemeente. 'Maar we blijven het een dure aangelegenheid vinden', aldus de woordvoerder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nijmegen Nieuws
Deel dit artikel: