Nieuws

Jasper Cillessen uit Groesbeek officieel keeper van FC Barcelona: 'Dromen worden werkelijkheid'

Doelman Jasper Cillessen uit Groesbeek mag zich vanaf donderdag officieel speler van FC Barcelona noemen. De keeper plaatste rond het middaguur een foto op Twitter waarop hij het shirt van de Spaanse topclub draagt met daarop de tekst 'Dromen worden werkelijkheid'. © ANP
GROESBEEK - Doelman Jasper Cillessen uit Groesbeek mag zich vanaf donderdag officieel speler van FC Barcelona noemen. De keeper plaatste rond het middaguur een foto op Twitter waarop hij het shirt van de Spaanse topclub draagt met daarop de tekst 'Dromen worden werkelijkheid'.
De 27-jarige Cillessen heeft een contract voor vijf jaar getekend. Barcelona heeft een afkoopsom voor Cillessen vastgesteld, namelijk 60 miljoen euro.
Ajax ontvangt vijftien miljoen euro voor Cillessen: 13 miljoen gegarandeerd en 2 miljoen variabel. Diens oude club NEC profiteert ook van deze transfer. De Nijmegenaren ontvangen zowel een opleidingsvergoeding als doorverkooppercentage. Hoe hoog dit bedrag precies is, is onbekend. Het zou gaan om 1 miljoen euro.

Debuut

Cillessen doorliep de jeugdopleiding van NEC en debuteerde op 28 augustus 2010 in het eerste elftal. Na een jaar vertrok hij naar Ajax. Ook maakte hij in 2013 zijn debuut voor het Nederlands elftal. Hij speelde tot dusverre dertig interlands.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!