Nieuws

Verdachte bekent dubbele moord in café Istanbul in Nijmegen

NIJMEGEN - De 42-jarige man die wordt verdacht van de moord op twee Marokaanse broers in mei van dit jaar heeft bekend. Dat meldt De Gelderlander. De man schoot, volgens eigen zeggen uit noodweer, de twee broers dood in cafe Istanbul in winkelcentrum Malvert.
De verdachte werd na de dubbele moord samen met zijn broer opgepakt in een hotel in Nuland. De broer van 36 werd later vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De twee slachtoffers, de broers Echargui, waren bekenden van de politie en zaten eerder straffen uit voor geweldsmisdrijven. 

'Die kakkerlakken afgeschoten.. '

De Gelderlander citeert uit een politierapport dat tijdens de pro-forma zitting dinsdagmiddag behandeld werd. Daarin staat: 'En toen heb ik die twee kakkerlakken afgeschoten.'
De officier van Justitie ziet in deze verklaring genoeg reden om moord ten laste te leggen, zo schrijft de krant. Uit deze verklaring zou blijken dat de verdachte niet in een opwelling handelde. Ook zou de man één van de twee broers in de rug hebben geschoten terwijl hij dekking zocht. 

'Hij schoot eerst'

De verdachte beroept zich op noodweer en verklaarde dat een van de slachtoffers als eerste een wapen trok, weet De Gelderlander. De aanleiding van de schietpartij is een conflict over geld uit het criminele circuit. De zaak wordt later dit jaar inhoudelijk behandeld. 
Bekijk hier een reportage van Omroep Gelderland vlak na de dubbele moord: 
Bekijk een reportage van Omroep Gelderland over onder meer de twee slachtoffers: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!