Nieuws

Zomer in Gelderland: Harreveld kleurt oranje (gesloten)

HARREVELD - We blijven nog even in de Achterhoek. Gisteren waren we in Drempt en vandaag zijn we in het gezellige kerkdorp Harreveld. Zal Harreveld net zo goed presteren als het team Drempt? In dit blog houden we je op de hoogte van de verrichtingen van het team en de laatste ontwikkelingen.
14.00 We sluiten het ochtendblog en gaan vanmiddag hier verder.
13.45 Teambespreking: hoe gaan de scène en de parade eruit zien?
13.25 Harreveld denkt aan de kleintjes.
13.05 De rollen zijn verdeeld, wij zijn benieuwd! Jij ook? Kom dan vanavond vóór 18.00 naar het kerkplein om het team aan te moedigen!
12.45 Prullenbakken legen! Team Harreveld heeft zoveel mogelijk WC-rollen nodig.
12.25 Ballonnen in de Omroep Gelderland kleuren en een zelfgemaakte vlag, daar worden wij blij van!
12.05 Publiek, denken jullie allemaal aan de dresscode van vanavond?
11.45 Jong Harreveld doet ook mee!
11.25 Nadat er een aantal ernstige ongelukken zijn gebeurd met kinderen, heeft Harreveld de kerkpaden weer in het leven geroepen. Deze paden zijn rond de eeuwwisseling aangelegd en werden vroeger door mensen van het platteland gebruikt om naar de kerk te komen. Tonnie Kolkman is betrokken geweest bij de (her)aanleg van deze paden, verslaggever Niels Kater zocht haar op.
11.01 De eerste stappen zijn gezet. Wil je helpen? Kom dan over een uurtje richting het kerkplein!
10.40 Schrik niet als je deze jongens voor je deur ziet staan en doe vooral open! Deze promotietoppers bellen vandaag bij iedereen in Harreveld aan om zoveel mogelijk stemmen te werven. 
10.20 Jullie kennen vast de verhalen over Havezate Harreveld. Dat komt dan goed uit, want Havezate komt vandaag weer tot leven.

Freule van Dorth verlaat met haar oranje koets Havezate om in Groenlo en Lichtenvoorde Oranje sympathisanten te vinden. Wegens oproerstokerij wordt ze gevangen genomen en door de rechters ter dood veroordeeld. Freule van Dorth mag nog een afscheidsbrief schrijven..

In het publiek zien we veel vrouwen met rood haar en mannen in het oranje.

We zoeken daarbij ook iemand die een boodschap verkondigt.

10.00 Het is de laatste dag van de derde week Zomer in Gelderland. De spanning is om te snijden, wat zal de opdracht zijn? 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!