Boon: nieuws prins Friso raakt me

LECH - Simon Boon van de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn zegt geraakt te zijn door het ongeval van prins Johan Friso.

Het nieuws sloeg in als een bom, zo zei hij tegenover Omroep Gelderland. De prins kwam vrijdagmiddag onder een lawine toen hij aan het skiën was in Oostenrijk.

Secretaris Theo Slagboom van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen uit Culemborg zegt het nieuws op de voet te volgen, maar wil verder niet vooruitlopen op de feiten.

Prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Constantijn, prinses Laurentien en al hun kinderen zijn vrijdagavond richting Oostenrijk vertrokken om de Prins Johan Friso bij te staan. Koningin Beatrix en prinses Mabel zijn bij hem.

De toestand van de tweede zoon van koningin Beatrix is "stabiel", maar hij is niet buiten levensgevaar'', liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.  Pas over enkele dagen kan een prognose worden gegeven over de toestand van prins Friso.

De lawine kwam iets na het middaguur naar beneden bij Litzen-Zugertobel. De prins werd snel gevonden en zou ter plekke zijn gereanimeerd. Hij is na zo'n 20 minuten gevonden en overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Innsbruck. In de afgelopen dagen heeft het zwaar gesneeuwd in de Oostenrijkse Alpen. Daardoor groeit het gevaar van lawines.

Premier Mark Rutte heeft vrijdagmiddag contact gehad met de koningin: "Ik heb haar laten weten dat heel Nederland zeer met ze meeleeft'', zei Rutte


(Foto: zoektocht in het gebied een dag eerder, toen kwamen ook al skiërs onder lawines)

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: