Van zandvlakte naar negen leslokalen in korte tijd; afgebrande Vrije School Zutphen weer bijna klaar

ZUTPHEN - Het is een race tegen de klok, maar het moet lukken. In Zutphen wordt alles op alles gezet om het noodgebouw van Vrije school de Berkel voor maandag klaar te krijgen. Want die dag beginnen de lessen weer. Vlak voor de zomervakantie brak er brand uit in de basisschool en het pand werd volledig verwoest.

Ouders, leraren en kinderen, iedereen helpt deze laatste vakantieweek mee om de school gebruiksklaar te maken.

Van een andere Vrije School in Harderwijk heeft De Berkel tafeltjes en stoeltjes gekregen om de eerste lokalen alvast in te kunnen richten. Klusmannen lopen in en uit om alarm en elektriciteit aan te leggen. Nieuwe schoolborden worden geplaatst en de vloeren geveegd.

Hulp van ouders

Directeur Bart Brouwer heeft goede hoop dat het wel gaat lukken voor maandag: 'Al zullen er nog wel wat kleine dingetjes moeten gebeuren hoor. Dat is altijd zo.'  

Hij wil vooruit kijken en niet meer te veel bezig zijn met de brand. Daarnaast is hij blij met alle inzet van ouders en andere vrijwilligers. 'We hebben keihard gewerkt, drie weken geleden was hier nog een zandvlakte, nu staat er een school met negen lokalen. ' 

Even wennen

Zondag kunnen ouders en kinderen alvast komen kijken naar hun nieuwe, tijdelijke onderkomen. 'Zo kunnen ze vast een beetje wennen aan dit nieuwe gebouw. ' Maandagochtend is de eerste schooldag. 

Zie ook

 

Er is weinig meer over van Vrije School de Berkel in Zutphen

Meer over dit onderwerp:
Brand Onderwijs Zutphen
Deel dit artikel: