Nieuws

Gelderse dressuurruiters voorlopig vierde in Rio

Edward Gal
Voor de Nederlandse dressuurequipe wordt het een zware opgave om vrijdag een medaille te veroveren in de landenwedstrijd. Na de Grand Prix is Oranje, dat nog slechts drie combinaties de arena in kan sturen, met een gemiddelde van 76,043 procent, vierde achter Duitsland (81,295), Groot-Brittannië (79,252) en de Verenigde Staten (76,971). © ANP
RIO DE JANEIRO - Voor de Nederlandse dressuurequipe wordt het een zware opgave om vrijdag een medaille te veroveren in de landenwedstrijd. Na de Grand Prix is Oranje, dat nog slechts drie combinaties de arena in kan sturen, met een gemiddelde van 76,043 procent, vierde achter Duitsland (81,295), Groot-Brittannië (79,252) en de Verenigde Staten (76,971).
Hans Peter Minderhoud uit Oosterbeek toonde donderdag volgens de jury met Johnson de beste Nederlandse proef, goed voor 76,943, maar dat bracht de Nederlandse ploeg niet dichter bij de Amerikanen. Laura Graves (Verdades ) kreeg een hogere waardering.
Na het wegvallen van de Nijkerkse Adelinde Cornelissen met Parzival (niet fit) moeten Edward Gal (Voice), Diederik van Silfhout (Arlando) en Minderhoud vrijdag tijdens de Grand Prix Special, beslissend voor de teammedailles, voluit rijden en risico's niet mijden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!