Nieuws

Annemiek van Vleuten uit Wageningen valt niet voor het eerst

De valpartij van Annemiek van Vleuten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro staat niet op zich. © NOS
RIO DE JANEIRO - De valpartij van Annemiek van Vleuten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro staat niet op zich.
De 33-jarige wielrenster uit Wageningen is sinds 2012 al drie keer eerder op cruciale momenten in haar carrière gevallen.
In 2012 was ze net Nederlands kampioen en blonk ze uit in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Toen liep ze bij een valpartij een gebroken sleutelbeen op.

Bijtijds fit

Dat kostte haar bijna de Olympische Spelen, maar ze was uiteindelijk net bijtijds fit om mee te doen in Londen, waar ze belangrijk was als ploeggenoot voor de uiteindelijk winnares Marianne Vos.
In 2014 viel ze op het WK in de ploegentijdrit. Ze was met de Raboploeg op weg naar een zilveren medaille. Ze liep een voetblessure op en een diepe snijwond in haar kuit. Van Vleuten verkeerde in topvorm en was ook favoriet voor een podiumplek in de tijdrit en de wegwedstrijd, waaraan ze niet mee kon doen.

Geen WK

In 2015 ging het mis op trainingskamp in Italië. Van Vleuten werd aangereden en hoewel ze verrassend snel herstelde, werd ze niet geselecteerd voor het WK in Richmond.
En nu dus de val in Rio, op weg naar Olympisch goud. Voor de vierde keer in vier jaar ligt ze eruit op het moment dat ze mondiaal succes kan halen.
Bekijk hier de nare beelden van de val:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!