Roze Girofietsen worden gepimpt in Putten

PUTTEN - Wat is er eigenlijk met al die Roze Giro d'Italia-fietsen gebeurd die langs de route hingen? Dat vroegen wij ons ook af... en we hebben het antwoord voor u.

Een flink deel is terechtgekomen bij Gijsbert-Willem Evers (29) en zijn maat Daan van Lochem uit Putten. Zij zijn onlangs met hun bedrijf Rentmeester-fietsen begonnen en knappen de fietsen weer op. Onlangs haalden ze 45 roze Girofietsen fietsen op uit Apeldoorn en nog eens 15 uit Voorthuizen.

Roze oud ijzer

Het halve huis van de ouders van Gijsbert-Willem Evers (29) staat vol met rozekleurig oud ijzer. Maar in het schuurtje wordt hard gewerkt door Gijsbert-Willem en Daan van Lochem. 'Per fiets hebben we toch wel anderhalf uur nodig om de onderdelen te demonteren. Alle bewegende onderdelen worden vervangen, want de fiets moet een leven lang mee gaan.'

Het past binnen de visie van Rentmeester-fietsen, dat zijn naam ontleend aan het rentmeesterschap; de christelijke waarde dat je de aarde netjes achterlaat voor het nageslacht.

Gezandstraald en gepoedercoat

Wanneer de fietsen de schuur uit rijden zou je ze nauwelijks herkennen als het roze schroot dat ooit aan de lantaarnpalen hing. De frames zijn gezandstraald en gepoedercoat in de kleuren donkerblauw, donkergroen en donkerrood.

Het duo is net begonnen en hebben drie fietsen af. Enkele zijn al verkocht, maar Gijsbert-Willem houdt één van de blauwe fietsen voorlopig zelf. 'Ze fietsen heerlijk.'

Meer over dit onderwerp:
Apeldoorn Barneveld Giro
Deel dit artikel: